• Strašilo aj v 2. B

      • 20.09.2020 11:08
      • Slovenské národné múzeum – Prírodovedné múzeum aj tento rok zorganizovalo podujatie s jesennou tematikou. Súťaž pre deti od 7 do 11 rokov, ktoré sa neboja tmy, sú hravé a chceli by zažiť tajuplný večer v spoločnosti zvierat, rastlín, pradávnych zabudnutých tvorov a pravekých ľudských pozostatkov (rozumej múmií a kostier), našla svojich priaznivcov aj v IV. oddelení ŠKD (2. B). Stačilo poslať fotografiu prírody na tému Farebná jeseň a autori najzaujímavejších fotografií sa ocitli jednou nohou vo finále. Finálový večer sa pre víťazov uskutočnil 14. novembra 2019. Strašidelní sprievodcovia ich previedli cez všetky úlohy a nástrahy v nočnom múzeu. Jediné, čo deti na tejto ceste potrebovali, boli vedomosti a čelovka.

                    Do súťaže sa zapojilo deväť detí. Fotografie farebnej jesene boli krásne a zaujímavé. Esterka, Nelka, Dominik, Lenka, Jakubko, Maya, Carlottka a Erin sa zmenili na pátračov, ktorí so svojimi strašidlami – zelenou vílou, čarodejnicou, černokňažníkom, Batmanom, hladným strašidlom a inými – úspešne splnili všetky úlohy. Pri pátraní napríklad zistili, že najväčšia ryba, ktorá kedysi žila v Dunaji bola vyza, v Tichej doline vo Vysokých Tatrách sa našli stopy dinosaurov a najstarší zachovaný herbár na Slovensku je herbár mnícha Cypriána z Červeného Kláštora. Aj to, že najväčšia jedlá huba veľkosti futbalovej lopty, ktorá v čerstvom stave vážila 8 kilogramov a teraz ju vystavujú v múzeu, sa nazýva rozpadavec obrovský.

                    Za úspešné zvládnutie úloh v dobrodružnej výprave a prejavy odvahy dostali všetci diplom s titulom Superpátrač. Všetkým sa ušla kopa darčekov – vitoši, peňaženka, magnetky, časopisy, pexeso, kľúčenka, reflexný smajlík...

                                           MD

         

      • Naspäť na zoznam článkov