• Skvelé ocenenie v súťaži Deti pre Bratislavu
          • Skvelé ocenenie v súťaži Deti pre Bratislavu

          • V závere roka nás potešil úžasný vianočný darček. Naši šikovní herci z divaDielka Ajo a Šimonko z 5.A, Tomáško a Davidko z 5.B, Alicka, Sárka, Martinka, Amelia, Lea a Matúš z 8.A, Ondrej z 8.B a Lucka a Tánička z 9.A  sa svojou hrou V kráľovstve Elfov v súťaži Deti pre Bratislavu umiestnili na 3. mieste a získali na realizáciu svojho projektu sumu vo výške 1 000 eur. Hra súťažila v oblasti Ekológia a verejný priestor a na scenári sa podieľali Martin H. a Matúš z 8.A. Porota ocenila ideu hry, kreatívny prístup a rozhodla sa podporiť ju aj mimoriadnou cenou vo výške 5 000 eur pre školu.

            Zástupcovia nášho divadelného tímu Matúš, Šimon a Ajo sa v stredu 18. decembra stretli v Primaciálnom paláci s  primátorom Bratislavy Matúšom Vallom, ktorý im odovzdal diplomy.

            Verím, že tento úspech bude motiváciou aj pre ďalšie deti, aby sa zapájali do nových projektov.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 16.12.2019 sa uskutočnilo školské kolo v recitácii povestí Šaliansky Maťko.  Spolu v troch kategóriách sa zúčastnilo 15 detí.

            Výsledky:

            1. Kategória (2. a 3. ročník)
            1. miesto : Karolína N. z 2.C
            2. miesto : Jakub M. z A
            3. miesto : Lukáš V. z 2.A

                            Viktor D. z 3.B

             

            1. Kategória (4. a 5. ročník)
            1. miesto : Filip V. z 5.A
            2. miesto : Viktoria G. zo 4.A
            3. miesto : Barbara R. zo 4.B
            1. Kategória (6. a 7. ročník)
            1. miesto : Jakub G. zo 7.A
            2. miesto : Damián K. zo 6.C

            Víťazi vo všetkých kategóriách nás budú reprezentovať na Okresnom kole, ktoré sa uskutoční v januári. Blahoželáme  a ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili tohtoročnej recitačnej súťaže v prednese povestí.

             

        • Veľkolepá Vianočná akadémia
          • Veľkolepá Vianočná akadémia

          • V réžii triednych učiteľov a pani učiteľky Hostovej sa uskutočnila i tento rok veľkolepá Vianočná akadémia žiakov II. stupňa.

            Moderátori programu, Lucka a Samuel, uvádzali pestrý, dynamický a neopakovateľný program.

            K príjemnej atmosfére prispeli i výzdoba školy a nádherné, vkusné a estetické darčeky vo vianočnej burze. Veľké ďakujem patrí rodičom za chutné  sladké dobroty i za to, že si našli čas a prišli podporiť túto predvianočnú akciu.

            Ďakujeme i vedeniu školy za pomoc a podporu pri prezentácii školy i pracovníčkam školskej jedálne za prípravu vianočného občerstvenia. Touto akciou sme otvorili už tradičný sviatok zimného slnovratu.

        • Vianočná akadémia 1.stupňa
          • Vianočná akadémia 1.stupňa

          •      V tomto školskom roku si pripomíname 100. výročie vzniku Slovenského národného divadla. A práve preto sme si ako tému pre Vianočnú akadémiu pre rodičov a žiakov 1.stupňa vybrali hudbu a prostredie divadla.

                 Aj v tomto roku nás programom sprevádzala osvedčená dvojica pedagógov, ktorí sa premenili na Symfóniu Hulákovú - hlavnú speváčku divadla opery a baletu a Fujarusa Hobojsu – operného fantóma, ktorý neznášal zvuky hudobných nástrojov, ba ani ľudský spev. A preto, presne v deň veľkej vianočnej premiéry, začaroval všetky hudobné nástroje i hlasy spevákov v divadle. Vianočné predstavenie bolo tak ohrozené, ale nebojácna Symfónia a naše deti sa nenechali zastrašiť a hudobné nástroje i ľudský spev svojimi vystúpeniami postupne odklínali a zachránili tak príchod Vianoc a vianočné predstavenie.

            Ukázali tak, že hudobné nástroje dobre poznajú, preukázali svoj talent v hre na rôzne hudobné nástroje i to, že vedia krásne spievať, tancovať i recitovať.

                 Vianočné predstavenie sprevádzal i každoročný vianočný bazár výrobkov našich žiakov, predajom ktorých sa vyzbierala suma 407€.

            Počas vianočnej akadémie žiakov 2.stupňa sa vyzbierala suma 216€. Tieto peniaze poputujú pre žiakov zo sociálne slabšieho prostredia a všetkým, ktorí prispeli, krásne ďakujeme.

                 Po skončení akadémie všetkých čakalo voňavé občerstvenie v podobe chutných chlebíkov a vianočného punču. Pred vchodom do telocvične od samého začiatku programu naši žiaci piekli vafle a ponúkali chutné koláčiky.

            Atmosféra bola čarovná a nám zostáva len priať si šťastné Vianoce!

             

            Pozrite si fotografie ...                                                                                        M.H.

        • A ZNOVA CHODIL MIKULÁŠ
          • A ZNOVA CHODIL MIKULÁŠ

          • V piatok 6.12., na sviatok sv. Mikuláša, sme pripravili pre naše deti už tradičné prekvapenie.

            Naši  deviataci prezlečení za Mikuláša, čertov a anjelov im prišli urobiť radosť v podobe mikulášskej návštevy. V každej triede deti dostali nielen sladkosti ale i zdravé mandarínky za pekný spev, básničku alebo tanec.
            Neposlušné deti čerti „označili“ čiernou farbou a anjelikovia dobré deti odmenili sladkosťami a postriebrili ich líčka.

                 Sme radi, že v našej škole máme deti, ktoré počas predvianočného zhonu myslia aj na druhých a dokážu pre ostatných pripraviť takéto milé prekvapenia.

                              

                                                                                                                                                         M.H.

        • 2. MIESTO ZA NAJKRAJŠIE VYZDOBENÝ VIANOČNÝ STROMČEK
          • 2. MIESTO ZA NAJKRAJŠIE VYZDOBENÝ VIANOČNÝ STROMČEK

          • Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava a Bratislavské kultúrne a informačné stredisko organizovalo tretí ročník súťaže o najkrajšie vyzdobený vianočný stromček.  Naše deti starostlivo pripravovali vianočné ozdoby, gule a nakoniec si 12. decembra prevzali z rúk riaditeľa BKIS ocenenie za 2. najkrajšie vyzdobený vianočný stromček. Všetky súťažné stromčeky si môžete pozrieť na Primaciálnom námestí, následne bude tento čarovný les 15. decembra prenesený na Dobrý trh a niektoré zo stromčekov budú darom pre charitu.  

            M.D. 

        • DESAŤNÁSOBNÝ ÚSPECH VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI ANJEL VIANOC
          • DESAŤNÁSOBNÝ ÚSPECH VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI ANJEL VIANOC

          • Do 15. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Anjel Vianoc 2019 prišlo viac ako tisíc prác z celého Slovenska. Našim šikovným výtvarníčkam sa podarilo dosiahnuť obrovský úspech. V kategórii ZŠ II. stupeň získala Bianka L. (5.A) a Žofia H. (5.A) 1. miesto a za kolekciu anjelov boli taktiež prvým miestom ocenené práce žiačok z 5.A – Emy K., Laury L., Karolíny J., Agnes F., Ley D., Zinky B., a Zorky K. zo 4.B, Mii N. zo 7.A. Dievčatá si ocenenie prevzali 6. decembra na slávnostnej vernisáži v Tatranskej galérii v Poprade. Víťazné práce si môžete pozrieť v Art klube Tatranskej galérie v Poprade, anjelská výstava potrvá do 1.3.2020. Ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy!

        • Úspech vo výtvarnej súťaži „Ochranárik 112“
          • Úspech vo výtvarnej súťaži „Ochranárik 112“

          • V tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do výtvarnej súťaže„Ochranárik  čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany“, ktorú vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR začiatkom septembra. Do okresného kola bolo zaslaných 143 výtvarných prác, z ktorých odborná porota vybrala v troch kategóriách  tri výherné práce. Výber poroty bol pre žiačku Hanku Č. z 3.A triedy veľmi potešujúci, umiestnila sa na 1.miestev kategórii I. stupeň ZŠ a tým si zabezpečila postup do celonárodného kola, v ktorom výsledky vyhlásia začiatkom februára. Hanka si okrem diplomu a vecných cien zo slávnostného vyhodnotenia z ministerstva odniesla aj krásne novučičké sane.Srdečne gratulujeme!

              L.K.

        • Advent v 2.A
          • Advent v 2.A

          • Advent je čarovným obdobím čakania na Vianoce. Je to obdobie príprav na najkrajšie sviatky v roku. Aj my, malí druháci, to už vieme a preto sme si prichystali spoločne adventný kalendár. Vytvorili sme ho z 24 vrecúšok a v každom je malé prekvapenie. Máme aj adventný veniec, na ktorom sme už zapálili prvú sviečku. Viete, že tieto štyri sviečky majú mená? Prvá sa volá Nádej, druhá sa volá Mier, tretia sa volá Priateľstvo a štvrtá je Láska. Nie sú to len obyčajné mená....je to niečo, čo si nosíme vo svojom srdiečku a rozdáme tam, kde to iní potrebujú. Žiaci 2.A triedy

             

        • Ako 2. A oslávila Svetový deň časopisov
          • Ako 2. A oslávila Svetový deň časopisov

          • Dňa 26. novembra si deti III. oddelenia ŠKD ( 2.A ) pri príležitosti Svetového dňa časopisov doniesli, prezreli, prečítali a navzájom povymieňali rôzne časopisy. Detské časopisy majú na Slovensku dlhú tradíciu a stali sa obľúbenou školskou pomôckou. S deťmi sme sa porozprávali , aké je poslanie časopisov v ich živote. S radosťou môžem skonštatovať, že žiaci veľmi radi a s nadšením siahajú po pestrých časopisoch. Časopisy im poskytujú priestor na relax a zábavu. Nájdu v nich krátke rozprávky, rôzne hlavolamy a vystrihovačky. Detičky si pri rozhovore uvedomili, že pri čítaní časopisu získavajú iný zážitok ako pri pozeraní televízie. Zistili, že vhodné časopisy im môžu veľmi prospešne vyplniť voľný čas, alebo ich vzdelávať zábavným spôsobom.
            D. J.