• ŽABKY UŽ PLÁVAJÚ V RYBNÍKU

      • 23.04.2018 13:28
      • Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Miniopterus uskutočňuje každoročne akciu Pomoc ropuchám pri jarných migráciách na Železnej studničke. Tento rok sa stavali zábrany v polovici marca. Výrazné oteplenie a následný dážď spôsobili začiatok migrácie žabiek cez Veľkú noc.

                    Deti VIII. oddelenia (4. B) sa aj tentoraz zúčastnili na prenášaní žabiek. V pondelok 9. apríla 2018 sme sa vybrali s vedrami na Železnú studničku. Cieľ našej cesty bol prvý rybník. Väčšina žabiek už bola v rybníku, a tak sme mali za úlohu preniesť žabky, ktoré už nakládli vajíčka do rybníka, naspäť do lesa. Našli sme aj zopár oneskorencov, ktorí ešte len migrovali do rybníka, aby splnili svoju každoročnú úlohu – naklásť vajíčka. Počas krásneho slnečného dopoludnia sme preniesli 427 žabiek.

                    Naša žabia misia na Železnej studničke mala rozprávkový záver. Prišli sa s nami rozlúčiť dva koníky. Poriadne sme ich vyhladkali a s dobrým pocitom, že sme opäť trošku pomohli prírode, sme sa pobrali do školy.

                                                                                          Marcela Duchková

      • Naspäť na zoznam článkov