• Aj Bibiana čítala deťom

      • 08.07.2018 10:44

      • Aj BIBIANA čítala deťom

         

                    Občianske združenie Celé Slovensko číta deťom organizuje od roku 2011 aktivity, na ktorých známe osobnosti kultúrneho a spoločenského života čítajú deťom na celom Slovensku. Cieľom je prehĺbiť komunikáciu medzi deťmi a dospelými prostredníctvom kníh a čítania.

                    V rámci Týždňa čítania deťom v Slovenskej republike sa v pondelok 4. júna 2018 v Bibiane uskutočnilo podujatie Bibiana číta deťom. Zúčastnili sa na ňom aj deti V. a VIII. oddelenia ŠKD (3. A a 4. B).

                    Herečka Zuzana Kronerová, pre ktorú je čítanie zábava, čítala deťom z knihy Gabriely Futovej Naša mama je bosorka. Herečka a speváčka Sisa Michalidesová nahrala pre deti CD Veľkí herci spievajú malým deťom. Zahrala deťom na zobcovej flaute veselé pesničky. Spisovateľa Jána Uličianskeho poznajú deti 4. B najmä z časopisu Slniečko, pre ktoré píše príbehy o pánovi Áčikovi. Deťom rozprával o svojom kocúrikovi Leonardovi, ktorý dostal angínu. Tému šikanovania opísal Roman Brat v knihe Môj anjel sa vie biť. Hlavný hrdina Oskar v nej rozpráva svojmu anjelovi každodenné príhody. Hosťom podujatia bol aj Michal Luciak, poradca prezidenta Andreja Kisku. Čítal z knihy Jána Uličianskeho Analfabeta Negramotná. Čitateľský „maratón“ ukončil slovenský herec žijúci v Prahe Richard Trsťan. Zaspomínal si na obdobie nakrúcania filmu Mach, Šebestová a čarovné slúchadlo. O známych nezbedníkoch čítal deťom v origináli, čiže v češtine.

                    Zakladateľka OZ Celé Slovensko číta deťom, dramaturgička Viera Kučerová je neúnavnou propagátorkou detského čítania. Vďaka tomuto projektu sa počas jeho existencie uskutočnili stovky podujatí na celom Slovensku. Sú dôkazom toho, že to najlepšie, čo môžu dospelí darovať deťom, je čas, ktorý im venujú, napríklad aj čítaním.

                    Fotografie z podujatia si môžete pozrieť aj na webovej stránke Bibiany a projektu Celé Slovensko číta deťom.

                                                                   Marcela Duchková


      • Naspäť na zoznam článkov